Kursinformation‎ > ‎

Kursdag 2 (tisdag)

Välkomna till dag 2 på ST-kursen i Barnoftalmologi och skelning 2020!

Ni hittar alla detaljer om tider i kursens schema, och nedan finns lite kompletterande information om de olika momenten.

Vi börjar dagen med att ni självständigt tittar på föreläsningarna som Kristina Teär Fahnehjelm (Öl, lektor, docent, Barnögonkliniken, S:t Eriks Ögonsjukhus) har spelat in åt er. Kristina har mångårig forskningserfarenhet inom området barnögonsjukdomar, ffa synnervsmissbildningar (optikushypoplasi, kolobom, Morning Glory) och mikroftalmus/anoftalmus, barn med ögonkomplikationer vid kongenitala komplikationer samt metabola/neurometabola sjukdomar.

Därefter tar Lotta Gränse (Öl, Skånes Universitetsjukhus) vid och föreläser om ROP.

Lotta fortsätter sedan efter lunch och föreläser om undersökning av barn i narkos. Lotta har tidigare varit ansvarig för barnoftalmologin i Lund under många år och har lång erfarenhet av narkosundersökningar.

Efter detta så är det dags för våra streamade gäster från Göteborg att ta vid (via Zoom, här i lokalen eller valfri plats).
Marita Andersson Grönlund (Öl, lektor, docent, Ögonsjukvården, Sahlgrenska Universitetssjukhuset) vid om barnets syn- och neurologisk utveckling. Därefter är det Eva Aring (disputerad Överortoptist och lektor, Ögonmottagningen, Drottning Silvias Barn och Ungdomssjukhus) som föreläser om Amblyopi. Avslutningsvis föreläser de tillsammans om syn- och ögonscreening av barn.

Föreläsningsmaterial:

Kursdag_2


Comments